У Геронтолошком центру у Јагодини збринуо две особе због хладноће

0

Геронтолошки центар у Јагодини збринуо је, у сарадњи са Центром за социјални рад, две особе са територије Јагодине којима је због зиме, ниских температура и неадекватних услова за живот претило смрзавање, преноси Бета.

„Два лица која су у петак смештена код нас због екстремно ниских температура дошла су са промрзлинама првог и другог степена на стопалима, а код једног од ова два лица присутна је и инфекција горњих респираторних путева због дужег боравка на ниским температурама. Њима је пружена адекватна здравствена заштита и нега”, казала је новинарима лекарка у тој установи Оливера Јаковљевић.

Како је додала, те особе су тренутно под надзором медицинског особља Геронтолошког центра, преноси Бета.

Захваљујући доброј координацији свих социјалних служби, полиције и здравствених установа, сви који немају адекватне услове за живот збринути су на најбољи могући начин, речено је новинарима.

„Ми смо и претходних година, када год су овакве временске прилике, излазили у сусрет свим потребама и у сарадњи са центрима за социјални рад омогућавали да се у нашој установи сместе, кроз категорију прихвата, лица којима је то потребно”, рекао је директор Геронтолошког центра Милан Стојановић.

Реч је о двојици мушкараца са територије Јагодине, а очекује се прихват још једнг лица из Ћуприје и једног из Параћина.

У Геронтолошком центру они могу да бораве месец дана.

„Након тога они могу да остану овде кроз редовну процедуру пријема и постану наши редовни корисници или уколико се временске прилике промене они ће се вратити својим кућама када се стекну услови за то”, казао је Стојановић.

Капацитет Геронтолошког центра у Јагодини је 270 места која су готово увек попуњена, али се хитним случајевима, као што су били ови, увек излази у сусрет.

Вест преузета са politika.rs

Прилог из емисије „Ово је Србија“ од 14.01.2019. године

Прилог ТВ Коперникус

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here