Културно – забавне активности

Активности на културно-забавном ангажовању корисника

У Геронтолошком центру Јагодина се доста пажње придаје потребама корисника да имају квалитетно и континуирано испуњено слободно време. Ативности које се у току целе године спроводе подпадају у домен рада Организатора културно-забавних активности, који их спроводи у сталном договору и коорелацији са самим корисницима. Те активности су подељене у 3 велике групе:

Едукативне – Организујемо излете до манастира, бања и других дестинација са којима корисници могу да се упознају…

Забавне – организујемо више такмичења   у ткз. друштвеним играма (играње карата, шаха, не љути се човече, домина као и такмичење у бацању пикада), затим такмичења у плесу, пантомими, караокама…, и то како у оквиру саме установе, тако и међу домским такмичењима са пријатељима из других Геронтолоских центара и Клубова пензионера…

Верске – Традиционално се прослављају многи празници и свечаности у овој Установи уз организовање друштвених и културних манифестација. Уз пригодне свечаности прослављају се: Дочек Нове године, Божићни празници, Св. Трифун (Дан заљубљених ) – 12. фебруар, 8. Март, Ускршњи празници, 1. Октобар – Међународни дан старих и месец октобар –месец солидарности са старијима, Дан Установе – 12. октобар, Домска слава ,,Св.Петка“, као и лични јубилеји, рођендани корисника, годишњице и други празници.