Пoсле формирања Владе Србије – Вулин у Герентолошком центру у Јагодини

0

После формирања Владе Србије министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин, посетио је Геронтолошки центар у Јагодини.

Директор Геронтолошког центра Јагодина Милан Стојановић, рекао је да је установа основана 1962. године и да ту живи 270 корисника а да о њима брине 120 запослених.

-Главни циљ је пружање квалитетне услуге корисницима. Управо у том погледу министарство и министар Вулин су нам изашли у сусрет почетком 2016.године, те смо набавили ново возило, нове апарате за кухињу и вешерај. То је подигло ниво услуга, рекао је директор Стојановић.

Посети министра Вулина присуствовао је начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, директори социјалних и државних установа, те и представници политичких партија.

Министар Вулин је додао да ће бити настављено побољшавање квалитета живота у домовима.

-Дом је место где морате да задовољите све своје потребе, како доликује људском бићу. Србија је довољно богата да може да обезбеди да у свакој њеној институцији ниво услуга буде највиши. Зато смо покренули процес лиценцирања установа и приводимо га крају, циљ је да све устнове у смислу квалитета услуга буду изједначене, нагласио је он.

Са њим је била директорка Фонда ПИО Драгана Калиновић која је са сарадницима пратила акцију лекара који су обавили кардиолошке прегледе и интернистичке прегледе корисника Геронтолошког центра у Јагодини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here