Корисници Геронтолошког центра у Аква парку

0

Геронтолошки центар у Јагодини је по много цему јединствен у Србији. Једна од активности која се спроводи у оквиру радно – окупационе терапије, само у Јагодини је одлазак корисника у надалеко познати Аква парк.

Наиме од почетка јула па све до краја сезоне купања корисници Геронтолошког центра имају могућност да потпуно бесплатно, о трошку ове установе користе благодети лета и воде.Активност се одвија у временском интервалу од 10 до 12 часова под стриктним надзором радних терапеута Геронтолошког центра, Владимира Исаиловића и Владимира Илића. Веома добро осмишљен програм у складу са годинама обухвата-релаксацију,одговарајуће вежбе у води и пливање.

Посета Аква парку је веома омиљена код корисника који у великом броју учествују у овој врсти радне терапије стручног тима. Ограничење када је у питању број оних који могу да користе ове услуге не постоји, а услов је само да здравствено стање корисника буде одговарајуће.Управо из тог разлога неопходна је сагласност лекара из Геронтолошког центра јер је брига о човеку на првом месту. На самом базену постоји и одлична сарадња са спасилачком службом.

Сами корисници су веома задовољни овом јединственом услугом и како кажу изузетно им прија боравак на базену како из здравствених разлога тако и када је у питању обогаћивање друштвеног живота који је и у самом дому веома добро организован. Ово је још један доказ да живот људи у такозваном трећем добу може да буде веома интересантан као што је и случај са штићеницима Геронтолошког центра у Јагодини. Како метеоролизи прогнозирају дуго и топло лето ова акција ће потрајати.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here