Корисник нашег дома Лепојка Цвијетић, четврт века живи у дому

0

ГЦ Јагодина је познат по корисницима који су из далеког Прибоја, из Гуче и с југа Србије, али најбоља реклама за овај дом за стара лица је Лепојка Цвијетић (75). Реч је о кориснику који већ 25 година живи у ГЦ Јагодина. У дому у шали кажу да је временом Лепојка преузела улогу домаћина и да више она брине за здравље запослених и особља, него они о њој.

-Већ деценијама у ГЦ Јагодина се негује атмосфера која корисницима живот чини лепим и безбрижним – каже Лепојка и додаје да ће у овом дому доживети стоту.

Лепојка каже да је у ГЦ Јагодина дошла пре двадесет пет година, у лошем здравственом стању, након операције срца. Каже да о свим корисницима особље брине као о својим члановима породице и да се осећа много боље, него пре двадесет и кусур година.

– Овде је све добро, и храна, и особље, и забава – каже у једном даху Лепојка.

Директор ГЦ Јагодина Милан Стојановић с поносом говори о свим запосленима, али и о сарадњи с ресорним министарством.

директор ГЦ Јагодина - Милан Стојановић
директор ГЦ Јагодина – Милан Стојановић

-Веома сам поносан на све запослене. Свим нашим корисницима пружамо примарну здрвствену заштиту двадесет и четири сата дневно седам дана у недељи. О њиховом здравственом стању брине два лекара и деведнаест медицинских техничара, а целодневну негу им обезбеђује двадесет и пет неговатеља – каже Стојановић и додаје да је уз подршку ресорног Министарства ГЦ Јагодина опремљен најсавременијим апаратима за физикалну терапију који су на располагању свим корисницима.

-Најбољи показатељ квалитета стручног рада огледа се кроз велики број признања и награда које су добили и радници кроз објављивање радова , а и сами корисници. Ове године су наса два корисника, иначе чланови литерарне секције, Шобот Коста и Цвијетић Лепојка добили прву и другу награду на међународном конкурсу у Руми, чиме је наш дом постао једина установа са два награђена корисника на једном такмичењу – закључио је Стојановић.

преузето са: centralmedia.rs

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here