Корисници Геронтолошког центра у Јагодини долазе из целе Србије

0
milan stojanovic

Корисници Геронтолошког центра у Јагодини долазе из целе Србије јер су услови боравка на највишем нивоу, а запослени се труде да центар не буде само социјална установа, већ прави дом, изјавио је директор тог центра Милан Стојановић.

„Сталним радом и унапређењем пословања трудимо се да Геронтолошки центар Јагодина не буде само још једна у низу установа социјалне заштите, него заиста топли дом људима о којима бринемо 24 сата“, рекао је Стојановић за портал Коментар-прес (www.komentarpress.net)

Геронтолошки центар Јагодина има кориснике из Прибоја, Ужица, Гуче, Чачка, па и Новог Сада. Породице корисника се одлучују за стални боравак у том дому због добрих услова и због бриге запослених према корисницима.

Стојановић је рекао да се улагања надлежног министарства у последњих годину и по дана била увећана у односу на претходни период.

„Унапредјена је кухиња и вешерај најсавременијим машинама и хигијена је на највишем нивоу. Обезебеђено је санитетско возило последње генерације, набављени су и најсавременији медицински апарати, сређена су купатила, опремљене собе новим креветима и душецима. Радимо на сталној едукацији запослених, како би пратили савремене трендове“, казао је Стојановић.

Он је рекао да се сваки запослени труди да корисницима омогући лепо и активно треће доба, а најбољи показатељ за то је да су корисници из удаљених средина.

Геронтолошки центар Јагодина основан је 1962. године, а у Поморављу постоје још два геронтолошка центра, у Деспотовцу и Крушевцу.

Преузето са beta.rs

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here